31/07/24: Derde etappe. Warm maar mooi
31 juli 2024 - Cabrerets, Frankrijk
Vandaag wel de hele dag lopen. We starten om 07:45 en hebben tot 15:30 nodig om in Cabrerets te komen. Iets van 19 kilometer. En dat in (nog steeds) een hittegolf. Maar de wandeling is van zo’n enorme schoonheid dat dat alle ontberingen goed maakt.
halverwege dalen ik en Bernou nog even af om in de sele te plonzen. De kinderen hebben daar geen zin in. (in die afdaling).
Hwt wordt steeds mooier. We lopen door een oud dorp dat letterlijk tegen de rotswand aangeplakt zit. Sauliac. Vroeger bestond het uit nog veel meer huizen en mensen. Het is echt adembenemend mooi.
Tegen Sophie en Tobias zeg ik dat ze wel vooruit mogen lopen. Dan kunnen zij alvast in de gite douchen, een voetenbad nemen of in het zwembad. “Wat? Heeft de gite een zwembad?” Ik leg uit dat dat soms wel voorkomt. En hoeveel geluk je dan hebt. Je weet nooit wat je aantreft, maar vaak probeert een herbergier er wel iets fijns van te maken voor pelgrims. En soms is dat inderdaad een zwembad!
Het laatste uur zijn Sophie en Tobias er inderdaad van door. Wat een bijzonder gevoel om ze zo los te laten. Bernou en ik bikkelen de laatste kilometers door de schroeiende hitte. gelukkig is er dan een boer die een geïmproviseerde douche langs de camino heeft geïnstalleerd!
En dan krijgen we een fenomenaal uitzicht op onze eindbestemming, het dorpje Cabrerets.
en soms heb je een geluksdag (hoewel dat pal naast de Sele eigenlijk niet nodig is):